nybanner

Flotstealing: O le a le mea o tupu i lenei mea pepelo?

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

Flotstealing: O le a le mea o tupu i lenei mea pepelo?

O Nicholas Baker o se tagata a'oga talenia i le fa'ata'ita'iina o mea tau pisinisi i le Savannah College of Art and Design.Na mamanuina e Baker lenei malamalama o le po Prism i le tausaga talu ai:
E ui na tuʻuina atu e Baker le mamanu i Chicago-based Unbranded Designs, e foliga mai e leʻi tuʻuina i le gaosiga.Vaai faalemafaufau i le faateia o Baker ina ua ia vaaia le itulau lea:
O le faleoloa i luga ole laiga ole AliExpress a Saina e le gata na lisiina lenei lamepa o se tasi o a latou mea e $63.11, ae faʻaopoopoina le taufaaleaga i manuʻa, na latou gaoia le ata moni a Baker ma faʻapipiʻi o se ata moni o oloa!
E i tua atu lava o le lanu.O le mea e le o manino pe na faia moni e AliExpress se mea taufaasese ona e leai ni ata o latou lava ma o le moli o loʻo lisiina "e le o toe maua".Pe na maua ea?E mafai ea i se tasi taimi na naʻo le totogiina e lenei kamupani paolo se totogi mo se oloa e le gata ina leai sana aia tatau, ae e leʻi faʻalavelave foi e gaosia?
"E le lava loʻu iloa e uiga i le faʻatagaina o nei mea e iloa ai poʻo a aʻu aia tatau," o Baker, o le na atiaeina le poloketi, na tusia i luga o le Core77 board ia Novema 2014. "Ae ui i lea, soʻo se fesoasoani poʻo se fesoʻotaʻiga e matua talisapaia lava."
Baker, ou te fai atu e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se loia, ae ou te masalosalo o le a le mafai lava ona e togiina se sene mai le AliExpress.E i ai se tasi e i ai se fautuaga poʻo se poto masani faʻapitoa i lenei mea?
Sa ou vaai foi i ai.E ui lava o se kopi, e manino lava na latou mamanuina a latou lava faʻataʻitaʻiga… ma latou te leʻi faʻaogaina laʻu ata… e leai se solitulafono.
Nicholas, e matua agalelei lava.Latou te le'i “fausia a latou lava lomiga” – ose kopi leaga, ae o se kopi!
Ioe ma Kirk Dyer, e le o se mea fou lea.AliExpress o se 'upega tafaʻilagi e pei o Amazon ma eBay.O lenei vaega tuusa'o-i-tagata fa'atau a Alibaba ose ta'uta'ua sapalai laina fa'atau mo kamupani o lo'o su'e falegaosimea i Sasa'e Mamao.Latou te le nafa ma le mataʻituina e le tagata lava ia le tulaga faaletulafono o oloa o loʻo lisiina i luga o la latou 'upega tafaʻilagi (i loʻu poto masani, pei o Amazon ma eBay).
Aliexpress ma Alibaba - le mala!E le sili atu le lelei o Amazon, ae o le mea sili Shopify e tapunia la latou saite pe a faʻafefe e se tasi oe.I le taimi o laʻu tauvaga Kickstarter, e lua kamupani Saina na faʻaogaina laʻu ata i luga o Alibaba faʻatasi ai ma se faʻamalama CAD na latou vave kopiina ... o se vale "Wild East".Le taupulea.
O aʻu mamanu na gaoia e falegaosimea na faia ai aʻu meafale.O se "kamupani Amerika" faatoa faatauina mai i se fale gaosi oloa i Saina, o se laina o mea "avanoa mo le faatauina atu".Na ou faʻafesoʻotaʻi se kamupani Amerika ma latou malilie e taofi ma taofi le gaosiga, ae na faʻaalia i luga o le Amazon i le tausaga na sosoo ai ona o latou faʻatonuina le tele o "valea taugofie" o laʻu mamanu.Sa ou faitio ia Amazon ma e foliga mai ua mou atu.Na ou faʻatau se mea pepelo e faʻataʻitaʻi - e tau le aoga.Tau lava o le iloa o soʻo se mea e te faia i Saina o le a, pe a mafai, e tapeina ma faʻatau atu i le lalolagi atoa.
Geraint, ioe, na ou faitau i le meli Alibaba.Ou te mafaufau pe iloa moni e Saina le mea e fai ai lau mamanu?
https://www.linkedin.com/pulse/patent-scott-snider o loʻo i ai ni faʻamatalaga sili i lalo ma e toetoe lava o mataupu uma e foliga mai o loʻo ufiufi - e mafai ona ou faʻaopoopoina aʻu lava tala mataʻutia (e oʻo lava i nisi o tulafono faʻamalosia le fiafia iʻuga) ae e le o o le a ou faia se isi lava mea nai lo le faaosofia o loʻu ita… o lea o le a na ona ou faaopoopo atu lena;e tatau ona manatu se tasi e faapea o le taimi lava latou te faia ai e ala i soʻo se tautinoga pe faʻamalamalamaina i soʻo se faʻasalalauga lautele i soʻo se vaega e fiafia i ai (leai se faʻataʻitaʻiga) o se manatu poʻo se oloa - ma e amata ai le faʻaogaina.Seia oo i le sefulu tausaga talu ai, o le tele o aganuu i Sasaʻe Mamao o loʻo vaʻavaʻai pea i le toe gaosia o manatu ma oloa o se faʻafetai i lē e ana le IP-e manaʻomia le tele o tausaga mo lena manatu e faʻaauau pea ona suia.O matou manatu e na o le milliseconds le mamao mai se tasi o loʻo i ai tupe e kopi, gaosia, maketi ma faʻatau atu.E masani ona faʻaaogaina e laʻu kamupani kamupani faʻatau i Sasaʻe Mamao ma faʻataʻitaʻiga aʻoaʻoga, ae matou te iloa matou te leiloa le umiaina o vaega i le taimi latou te vaʻaia ai, maua faʻamaumauga, ma isi. i le taimi lava e tasi i vaega eseese o Saina (na sosoo ai ma le potopoto i Amerika), ina ia le iloa e le Vaega A le Vaega B, ma afai e sae ese le vaega A, e leai se aoga e aunoa ma le vaega B, ma isi. Faafesootaʻi se loia i se tulaga faapena o le a e le aoga ma o le a taitai atu ai i tau le aoga atoatoa e fa'atupu.E faanoanoa e fai atu, ae e matua moni lava.Na ou tusia talu ai nei se LinkedIn post i luga o se autu e fesoʻotaʻi - pateni pe leai ... atonu e iai se taua (soʻotaga i lenei pou).
"Na tuʻuina atu e Baker le mamanu i le Unbranded Designs platform i Chicago, ma e foliga mai e leʻi faia i le taimi nei."
E tutusa lava a'u faafitauli ma na latou gaoia foi le 3D rendering o la'u oloa.E taugofie a latou lomiga ma o le tau e toetoe lava tutusa.O loʻo faʻaauau pea ona faʻaalia i luga ole Amazon ma eBay.Ae paga lea mo se mamanu fou na amataina e se tamaititi aoga ma se manatu lelei pe faʻafefea ona latou suʻeina tupe e puipuia ai a latou oloa i atunuu uma o le lalolagi.E le mafai lava ona taugata.E le gata i lea, ae o kamupani sili ona lelei ma tetele i le lalolagi o loʻo i ai le faʻafitauli tutusa.Sa ou avea o se ituaiga o faaviivii ma agai i luma.O loʻo tuʻuina atu e le militeri Saina le moli lanumeamata i oloa i Sisifo e amata mai i le mama mama (wind turbines) i auupega (F-35s) i kamupani e pulea e le setete, ona faʻatutu lea o fale gaosi e faʻaleagaina ai a latou tauvaga tuusaʻo.Afai e te fa'atusaina le fa'aputuina o tupe gau o fefa'ataua'iga mai lenei pisinisi leiloa i luga o le 10 tausaga, o le US e leiloa pe a ma le $1 trillion i le tausaga.E le gafataulimaina lea mea.A le o le toilalo pe auai ia i latou.E le fa'ata'alo lava le latou malo i tulafono.
Fa'apea latou te fa'atau atu, afai e te iloa po'o fea kamupani o lo'o fa'atau au mamanu ile AliExpress, e mafai ona e molia i latou.
Oi, ma se faasa'oga i le tusiga.AliExpress e le o se faleoloa i luga ole laiga, o se faʻavae e mafai ai e isi vaega ona faʻatau atu.E pei o le maketi Amazon.
(faiga sa'o o fa'amatalaga) Ou te matua le fiafia i le mea na fai mai ai.Ae ou te le mautonu foi ona e leʻi taʻua, mai le mea na ou vaʻaia, o le mamanu o le mea na mafai ona "faaosofia" e: a 1988 Luceplan on/off lamp na mamanuina e Santachiara o Meda ma Raj. .Talu ai o loo faitio le tala i le le faamaoni, e foliga mai ia te au e sa'o … le tuuina atu o mea a Kaisara ia Kaisara.Va'ai: http://www.luceplan.com/Prodotti/1/2/114/t/84/OnOffhttp://illuminazione.webmobili.it/p-21990-on_off-luceplan-lampade_da_tavolo-.html
LELEI!E le'i va'aia, fa'afetai mo le fa'asalalauina A'o le tu'uina atu mo Kaisara, o le ulua'i musumusuga lea...
Na ou tuua http://illuminazione.webmobili.it/p-21990-on_off-luceplan-lampade_da_tavolo-.html http://illuminazione.webmobili.it/p-21990-on_off-luceplan-lampade_da_tavolo-.html le fiafia i le mea na taʻua. .Ae ou te le mautonu foi ona e leʻi taʻua, mai le mea na ou vaʻaia, o le mamanu o le mea na mafai ona "faaosofia" e: a 1988 Luceplan on/off lamp na mamanuina e Santachiara o Meda ma Raj. .Talu ai o loo faitio le tala i le le faamaoni, e foliga mai ia te au e sa'o … le tuuina atu o mea a Kaisara ia Kaisara.Va'ai: http://www.luceplan.com/Prodotti/1/2/114/t/84/OnOffhttp://illuminazione.webmobili.it/p-21990-on_off-luceplan-lampade_da_tavolo-.html
O le tala moni e matua le fiafia, leai se tala.Ae e tatau ona ou faailoa atu se isi mea moni le fiafia: e leai se tasi e taʻua le mamanu tuai e "faaosofia" lenei mea fou.Ou te faasino atu i le 1988 Denis Santachiara, Alberto Mada ma Franco Raggi On/Off lamepa na faia e Luceplan… ia faamaoni.
E le na'o tamaiti a'oga, e tupu i tagata fa'apolofesa e pei o a'u i taimi uma.. Ua ou fiu i lenei mea ma ou mafaufau pe o le a le ituaiga tagata mamanu e fa'afaigaluegaina e nei kamupani. fa'afaigaluega tagata mamanu taugofie, e na'o le latou galuega o le su'esu'eina o le initaneti (po'o faleoloa) mo manatu ma manatu lelei, ma o le a tu'ia oe!E tatau ona fetuuna'i le tulafono ina ia puipuia ai tagata e mafaufau moni ma fai fai'ai!
E le'i faitauina uma iloiloga o lea ou te le iloa pe na fai mai e se tasi lenei mea i o'u luma.Ae o le mea moni, o loʻo sailia pea e le au gaosi oloa se mamanu lelei e maua ai tupe.E leai so latou faʻamoemoe e gaosia se oloa seʻi vagana ua i ai so latou fiafia malosi i AliExpress / Alibaba.Afai e lava tagata e fai atu ia i latou e fai, o le a latou malamalama pe faapefea ona fai.Na matou tau atu i lenei mataupu pe a ma le vaiaso talu ai ma na tupu i se tagata o tausia i le potu aoga ou te faigaluega ai.O ia o se talavou su'esu'e na'o le fa'aputuina o tupe na te mana'omia ile KickStarter.I ni nai aso aʻo lumanaʻi le mea na tupu, ua uma ona lisiina le oloa ile AliExpress ma ata tusi, faʻaaliga ma ata o le faʻataʻitaʻiga galue na matou faia i Saina.O se faaopoopoga mo ia, ae e mautinoa o le a leiloa se tupe i luga o lea mea, ma e leai se mea e mafai ona e faia i ai.Reverse engineering e faigofie pe a avanoa le oloa i tagata lautele, e tatau lava ona e faʻaogaina i latou i le maketiina ma faʻamanatu i au tagata faʻatau o lau oloa e tulaga ese i tulaga o le saogalemu, faʻamaonia, tulaga lelei o mea ma faʻamaeʻaina ma isi.
O lo'o avanoa pea: Su'esu'e Night Light Seesaw E $50-80 i le iunite – oka, leaga
manaia le mamanu.O se fa'afitauli lea sa iai lava i Saina.Ua ou iloa o le faʻailoaina o le aso o le atinaʻe e faʻailogaina o lau atinaʻe.(Fa'auma i le aso lea) Afai o kopi o lau mamanu e fa'atauina ma le manuia i lena atunu'u, e mafai ona e lu'iina ma le manuia le gaosiga, aemaise lava pe a latou fa'aogaina lau ata.
Ua ou vaʻai i aʻu oloa ua tuʻituʻi ese ona faʻaalia lea i faʻaaliga fefaʻatauaʻiga, o lea na ou faia ai foi ni suʻesuʻega i lena mea.Na tatalaina e la'u tagata faatau se ofisa faatau i Saina, i se vaega e tetee atu ai i le faomea.O nai mea e tatau ona matauina iinei: Saina e iai tulafono o mea tau le atamai, ma afai e iai sau pisinisi iina, e iai au auala e puipuia ai lau galuega i le punavai nai lo le taumafai e poloka tagata faʻatau i le tuaoi.E le gata i lea, matou te malamalama e faʻatauaina e tagata faʻatau Saina le faʻamaoni, o lea o le fausiaina ma le faʻailogaina o lau faʻailoga i Saina e mafai ona fesoasoani e faʻailoa i tagata lautele ma atili puipuia ai au meatotino atamai.Ou te malamalama e mafai ona avea lenei mea ma se taugata tele mo tamaiti aoga, ae e masani lava ona taua le matauina.
Na e mafaufau pe aisea e tutusa uma ai ata o nisi ituaiga o oloa ile Alibaba?Pe aisea e tele nofoaga e le maua ai lenei elemene?Latou te faʻamalamalama manino i luga o la latou upega tafaʻilagi latou te fia logoina pe afai o se mea e faʻatau atu e le o maua i le taimi nei, o se faʻafitauli tele.
E le o se mea e ofo ai.Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o faʻasalalauga e pei o Etsy, Ebay, ma e oʻo lava i le Amazon Handmade talu ai nei na faʻalauiloaina ua lolovaia i faʻamatalaga pepelo ma / poʻo mea taufaasese.O le tau o Alibaba poʻo tagata faʻatau Saina i Saina e toetoe lava a leai se aoga - faʻaalu taimi, taugata ma faʻalavelave.Ou te talitonu o le ituaiga sili o le "puipuia" ma le mauaina o se aitalafu talafeagai mo se mamanu o le faʻalauiloaina lea o le masini moni i faʻasalalauga lelei, blogs, mekasini, ma / poʻo gaosia ma faʻatau atu e ala i le US ma Europa faʻatau oloa poʻo faiga faʻapitoa.
I Saina, o faʻamatalaga uma e le taua.Sa ou nofo, galue ma mamanuina iina mo le lima tausaga.Latou te kopi ma fa'atau atu so'o se mea.E le mafaia leoleo.O se mea moni faigata, ae o se mea moni.Afai e le fa'asalalauina ile Ali Express, o lo'o iai isi maketi i luga ole laiga a Saina e le mafai ona e mauaina i le US.E pule tupe i lo latou atunuu, seʻi vaganā ai Saina, o loʻo i ai le faitau afe o maketi taufaasese e faʻatau atu kopi.E le o lena e sese… ioe, ae i soo se tulaga, e tatau ona e manatu i ai o se taufaasee.Ave i Yiwu, Shenzhen poʻo Hong Kong.Na'o lou mana'omia e iloilo a latou puna'oa e toe gaosia ai le oloa.
Se'i vagana ua e pateniina se masini e mafai ai ona e kiina le moli e ala i le fa'agaoioia o le va'ai a'o ola le moli?
I le nofo ai i Saina mo le tele o tausaga i le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea ona o mai tagata faʻatau ia i matou ma fai mai matou te faia ia lava oloa ma ata moni ma faʻamaumauga o oloa mai isi kamupani.Afai e iai sau tupe, e mafai e se tasi ona faia mo oe i Saina.O lea e sosolo ma lofituina, afai e te le fa'atauina nei, na o le pau lava le mea e mafai ona e faia o le mitamita lea e fiafia moni se tasi i lau mamanu.
E tasi le mea e tatau ona matauina.Afai e te tilotilo i le sootaga, o le ata lona fa e le o saʻu.E faia e le kamupani se kopi faaletino.Afai e te vaʻavaʻai totoʻa, i le tasi itu e leai se faʻailoga faigofie, pei o aʻu.
Atonu e te manaʻomia le puipuiga o mamanu i totonu o le US ma isi atunuʻu e puipuia ai kamupani Saina o loʻo faʻatau oloa i fafo atu o Saina.
Muamua, ou te ioe i le tagata faitau: e leai se mea e fai ma AliExpress.O le faamasinoga faasaga ia Alibaba atonu o le a le taitai atu i se mea.Ae e le o lona uiga e le mafai e Baker ona faʻaaogaina e fai ma faʻaoga.O a'u fautuaga ia:
O se tasi e faʻatau atu ile Aliexpress atonu o loʻo vaʻavaʻai e vaʻai pe iai se manaʻoga mo lenei oloa.Afai e iai se manaoga, o le a ia sailia se fale gaosi oloa i Saina e gaosia ai.E leai se tasi na te kopiina se mea e aunoa ma le faʻamaonia o le manaʻoga mo le oloa.
Talu ai o ia o se tamaititi aoga, e tatau i Mr. Baker ona fesili ia te ia lava i ni nai fesili e uiga i le auala na faia ai le mamanu ma pe faʻafefea ona maua le aia tatau e iloa ai le mea na tupu:
O le fatuina o se oloa e avea o se vaega o se vasega mamanu a le aoga e le faʻafeiloaʻi ai le pule o meatotino tau le mafaufau i le aʻoga.Sa avea muamua ma Dean o le School of Design, o aʻu nei o se Polofesa i Swinburne University of Technology i Ausetalia ma Tongji University i Shanghai.E leai se aia tatau a nei aʻoga poʻo isi aʻoga ou te iloa e manaʻomia ai tamaiti aoga e galulue.O ia tagi e a'afia ai fo'i aia tatau i galuega tusitusi, tofitofiga, ma su'esu'ega i vaega o su'esu'ega lea e umia sa'o ai e tamaiti a'oga le puletaofia i a latou lava galuega.E mafai e le Iunivesite ona fa'amaonia aia tatau i mataupu tau meatotino pe afai o le tamaititi o se tagata faigaluega i se polokalame e lagolagoina e le Iunivesite ma na'o se fa'aaliga talafeagai.O tusitala o nei iloiloga o loʻo tuʻuina atu fautuaga faʻaletulafono sese.
Pan Long: Leai, e leai se tasi e mafai ona pateni se laau mekasini po o se uili.Ae atonu na latou pateniina se ituaiga o chopstick po o se uili ma se galuega tulaga ese.O a faʻavae mo le resitalaina o se faʻailoga, mauaina o se pateni…
I le itiiti o le iloa e uiga i tulafono pateni, ou te le talitonu o le "muamua e faila" o le a aoga e pei ona foliga mai.O lona uiga e mafai ona tatou pateni le uili?Po o meafaigaluega?Po'o sipuni, fasilaau...?E tatau ona i ai se faauigaga o tuaoi o lenei tulafono.
E ui lava e mafai ona ia resitalaina se mamanu, e le o le galuega, ae o le fomu, e sili atu le taugofie nai lo le pateni, ae sili atu ona faigata ona tausia, e pei o le suia o foliga e faigofie teisi ona faʻapotopoto.Ae toe fa'apea, e aoga pe a taumafai se tasi e fa'aulufale mai mo le fa'atau e fa'aaoga ai le itulagi o lo'o lesitala ai, ae le na'o tagata fa'atau i luga o le initaneti.
E iai galuega a tamaiti a'oga a le a'oga?Leai. E leai se aia tatau a le aoga i galuega a tamaiti aoga.E leai se feso'ota'iga fa'aagafesootai i so'o se mea e ona aia tatau i ata fa'asalalau e tagata auai.
E tele a'u uo e fa'atau atu a latou meataulima i luga ole laiga, o nisi e ala i fa'asalalauga pei ole Etsy.O mamanu uma e lua na gaoia atoa ma o se tasi o ia mea na toe faʻaaogaina i le tulaga tutusa e pei o le ata moni.A uma mea uma, pau lava le mea e mafai ona e faia o le valaʻau i latou ma fai atu ia i latou e aveese, ae afai e leai sau pateni mamanu poʻo se faʻailoga, e leai se mea e mafai ona e faia faaletulafono e taofi ai.
MediBeacon tagata fa'atau, o se kamupani fa'atekonolosi fa'afoma'i o lo'o fa'alauiloaina su'esu'ega fa'alelei ma fa'atekonolosi su'esu'e transdermal e tu'uina atu ai...
O le Kimberly-Clark Professional™ ICON™ Fountain e ala i le Formation ma Kimberly-Clark na mauaina le 2022 Good Design Award i le Retail Accessories category…
E tusa ai ma faʻamatalaga faʻatau ma masani a lona lava toʻalua, o le pule o Shaveology na i ai se faʻaaliga ma filifili ai e tatau ona sele...
Mo la matou ulua'i galulue fa'atasi ma le amataga o le DTC, homeware brand Our Place, matou fa'atulagaina taimi uma Pan o se multifunctional…
E ui na tuʻuina atu e Baker le mamanu i Chicago-based Unbranded Designs, e foliga mai e leʻi tuʻuina i le gaosiga.Vaai faalemafaufau i le faateia o Baker ina ua ia vaaia le itulau lea:
O le faleoloa i luga ole laiga ole AliExpress a Saina e le gata na lisiina lenei lamepa o se tasi o a latou mea e $63.11, ae faʻaopoopoina le taufaaleaga i manuʻa, na latou gaoia le ata moni a Baker ma faʻapipiʻi o se ata moni o oloa!
E i tua atu lava o le lanu.O le mea e le o manino pe na faia moni e AliExpress se mea taufaasese ona e leai ni ata o latou lava ma o le moli o loʻo lisiina "e le o toe maua".Pe na mafai ea i se tasi taimi na na'o le totogia e lenei kamupani paolo mo se oloa e le gata e le o ia te ia le aia tatau, ae e le'i popole foi e gaosia?
"Ou te le lava le iloa e uiga i le tulafono o nei mea e iloa ai po o a aʻu aia tatau," o Baker, o le na atiaeina le poloketi, na tusia i luga o le Core77 board ia Novema 2014. "I soʻo se tulaga, matou te matua faʻafetai mo soʻo se fesoasoani pe fa'afeso'ota'i\".


Taimi meli: Mati-22-2023