nybanner

Ta'aloga: Na manumalo Semenya i le 5000m auro i South African Championships

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

Ta'aloga: Na manumalo Semenya i le 5000m auro i South African Championships

GERMISTON, Aferika i Saute (Reuters) - Na manumalo Caster Semenya i le 5000m i le South African Athletics Championships i le Aso Tofi, o se mamao fou aʻo ia faʻatali i se faaiuga a le Faamasinoga o Arbitration for Sport (CAS) i luga o le apili.O tulafono o loʻo taumafai e faʻatapulaʻa ona maualuga testosterone.
Na foliga mai na pulea atoatoa e Semenya ina ua manumalo i le 16:05.97 i le aso amata, o se suega taua lea mo le auai o Aferika i Saute i le siamupini o le lalolagi i Doha ia Setema.
Na ausia e Semenya se fa'ai'uga seasea i le tuuga mamao ina ua uma ona o'o muamua i le 1500m mulimuli i le Aso Faraile ma le taimi e 4:30.65, e matua'i lalo ifo o lona malosi.
E ui ina tau le afu lona afu, ae o lona taimi 1500m e 9 sekone e sili atu ai nai lo le isi saoasaoa i le agavaa.
O lana fa'amoemoe autu, o le 800 mita, o le a faia i le taeao o le Aso Faraile ma le fa'ai'uga i le afiafi o le Aso To'ona'i.
O lo'o fa'atali Semenya i le fa'ai'uga o lana apili i le CAS e taofi le fa'atupuina o tulafono fou a le International Athletics Federation (IAAF) e mana'omia ai ona inu vaila'au e fa'atapula'a ai lona maualuga o le testosterone.
E mana'o le IAAF i tama'ita'i ta'a'alo e iai le eseesega o le atina'e ina ia fa'aititia le maualuga o le testosterone i le toto i lalo ole fa'atonuga fa'atonu i le ono masina a'o lumana'i le tauvaga e puipuia ai so'o se tulaga le talafeagai.
Ae fa'atapula'a lea i tauvaga i le va o le 400m ma le maila e le aofia ai le 5000m ina ia mafai e Semenya ona tauva saoloto.
O lona taimi i le Aso Tofi e 45 sekone mai lona tulaga sili i le 2019, ae na foliga mai o loʻo taofiofi Semenya i luma o lana taʻaloga masani i le 200m mulimuli.
I le taimi nei, o le siamupini o le 400m o le Olimipeka ma le umiaina o faamaumauga a le lalolagi o Weide van Niekerk na faamavae mai le mafanafana o le Aso Tofi, ma taʻua ai se maseesee maseesee a o ia taumafai e toe foi i le tauvaga maualuga pe a uma le 18 masina.
"Faanoanoa e faasilasila atu ua ou alu ese mai le South African Senior Championships in Athletics," van Niekerk tweeted.
“O le tulimatai atu e toe taaalo i le fale pe a maeʻa se sauniuniga lelei, ae e leʻi saʻo le tau o lea matou te le manaʻo ai e lamatia.
Na misia e Van Niekerk le vaitau atoa o le 2018 ma se manua o tulivae i le taimi o se taaloga soka alofa ia Oketopa 2017.


Taimi meli: Iuni-20-2023